Over mij

Ik ben Jessica van Soest, gecertificeerd paardentandarts en erkend paardendierenarts. Van jongs af aan ben ik dol op paarden. Van mijn elfde tot aan mijn studie heb ik mij intensief beziggehouden met de wedstrijdmensport. Ik heb gegroomd op nationaal en internationaal niveau. Toen ik ging studeren, ben ik ook 'onder het zadel' gaan rijden. Met mijn eerste paard was ik startgerechtigd in de M-dressuur. Inmiddels ben ik met haar, door mij zelf gefokte, dochter Z1 dressuur met winstpunten. Ik ben zeker geen topruiter maar beleef veel plezier aan mijn paard. Naast dressuur doe ik ook regelmatig andere dingen met haar, zoals door het bos crossen.

Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na mijn afstuderen in 2007 ben ik direct als paardenarts aan het werk gegaan, waarbij ik me steeds meer heb toegelegd op de gebitten. 

Ik heb voor verschillende werkgevers gewerkt en daarbij veel ervaring opgedaan. Mijn eerdere werkgevers zijn:

- De Nieuwe Heuvel BV, een grote hengstenhouderij met vooral Friese dekhengsten. Hier was ik algemeen dierenarts met uiteraard veel voortplanting in het merrieseizoen, maar ook veel gebitsbehandelingen.

- Dierenkliniek Hellendoorn-Nijverdal. Naast algemeen paardenarts hield ik mij vooral bezig met voortplanting en gebitten

- Specialistische Voortplantingspraktijk van Myrthe Wessel. Hier heb ik één dekseizoen gewerkt en waren we uitsluitend bezig met merriebegeleiding. We hebben onder andere veel embryo's gespoeld en overgezet in draagmerries

- Dierenartsenpraktijk Krommerijnstreek. Naast algemeen paardenarts heb ik mij hier verder ontwikkeld op het gebied van gebitten. Hierbij heb ik veel samengewerkt met Jan Kroes en Martijn Goumans en veel van hen kunnen leren. 

Ik ben gecertificeerd aan de Academy of Equine Dentistry is Idaho (USA). Hier komen paardentandartsen van over de hele wereld bij elkaar om van elkaar te leren. Het niveau ligt hier zeer hoog waardoor er, ook als je gecertificeerd bent, altijd wat te leren valt.

Certificaat van de Academy of Equine Dentistry